O nama

“Cilj obrazovanja deteta u ranom detinjstvu ne bi trebalo da bude zatrpavanje dece činjenicama iz unapred određenog programa učenja, nego da se probudi i neguje detetova prirodna želja za učenjem.” – Maria Montessori

 Dečiji vrt

Naš vrtić postoji od 2007. godine kada je nosio naziv „Nojeva barka“. Svih ovih godina naporno smo radili na razradi vaspitnog programa koji u sebi sadrži elemente Montesori pedagogije. Samim tim nabavljali smo materijale i opremali prostor prema najvišim standardima Montesori pedagogije. U februaru 2016. godine smo verifikovani od strane Ministrastva prosvete kao Predškolska ustanova pod nazivom „Dečji vrt“.

Naša misija:
Vaspitanje i obrazovanje dece u saradnji sa roditeljima.

 

Raspolažemo sa dva objekta koji se nalaze u glavnoj ulici u Batajnici, ukupne površine 460m2, opremljenih po najsavremenijim standardima . Oba objekta imaju dvorište koje koristimo svakodnevno u vaspitno-obrazovnom radu i u slobodnim aktivnostima.

Prvi objekat našeg vrtića smešten je u prirodnom ambijentu kojeg krasi učionica na otvorenom, dvorište i voćnjak površine 23 ara. Drugi objekat je udaljen 200 m od prvog i takođe raspolaže dvorištem površine 8 ari. Shodno uslovima koje nudimo, deca u našem vrtiću dobijaju priliku da žive u skladu sa prirodom, ali i sa svojim razvojnim potrebama i interesovanjima. Fizička, socijalna i simbolička dimenzija prostora u kojem se obavlja vaspitno-obrazovni rad podržava istraživanje, interakciju među decom i između dece i odraslih, učešće u raznovrsnim aktivnostima kao i osećaj pripadnosti koji je veoma važan za mališane.

Jaslice

Program za jaslene grupe je namenjen za decu uzrasta od 1 do 3 godine

Vrtić

Program za vrticke grupe je namenjen za decu uzrasta od 3 do 5,5 godina

Predškolsko

Program za pripremu predskolskog je namenjen za decu uzrasta od 5,5 do 7 godina